Przepisy

Data dodania: 2012-08-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Koktajl szpinakowo - jabłkowo - marchwiowy

Koktajl szpinakowo - jabłkowo - marchwiowy
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Kwaśny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 234
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 117
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 15.12 zł
SKŁADNIKI:
Szpinak, świeży 500 g (1 x paczka)
Woda 250 g (1 x szklanka)
Jabłko 223 g (1 x duża sztuka)
Marchew 180 g (4 x średnia sztuka)
Sok z cytryny 12 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

kostki lodu

SPOSÓB WYKONANIA:

Do szklanki wlać sok z cytryny dodać kostki lodu. Szpinak przepłukać wodą, marchew i jabłko umyć, obrać i włożyć do blendera. Dodać wodę i zmiksować na jednolitą masę, następnie uzyskaną masę wlać do szklanki z lodem i cytryną.





Skomentuj (0)

  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-11-05 08:56
    samo zdrowie

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB