Przepisy

Data dodania: 2016-05-15         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Konfitury z truskawkek

Konfitury z truskawkek
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Gotowanie na parze
Kcal: 4842
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 807
Rodzaj dania: Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 43.30 zł
SKŁADNIKI:
Cukier brązowy 1200 g
Truskawki 1000 g
Woda 100 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Truskawki ostrożnie przebrać, a następnie usunąć szypułki. Tak przygotowane owoce umieścić na półmisku, zasypać połową cukru i odstawić na 5-6 godzin w chłodne miejsce. Z pozostałego cukru ugotować syrop, po czym zdjąć go z ognia, dodać owoce wraz z sokiem, naczyniem ostrożnie potrząsnąć, by owoce zanurzyły się w syropie i małym ogniu ugotować konfitury. Pod koniec gotowania zdjąć z powierzchni konfitury pianę. Jeżeli truskawki są bardzo soczyste, to zasypane cukrem owoce po 5-6 godzinach przechowania trzeba przełożyć do naczynia, po czym dodać pozostały cukier i ugotować.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB