Przepisy

Data dodania: 2015-01-18         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kotlety jaglano-brokułowe

Kotlety jaglano-brokułowe
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 648
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 108
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 4.45 zł
SKŁADNIKI:
Brokuły, gotowane bez soli 300 g
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Kasza jaglana 100 g
Jajka kurze, całe 56 g (1 x bardzo dużej wielkości)
Mąka z orkiszu pełnoziarnista 15 g
Amarantus BIO Sante 250g 10 g
Przyprawy - kurkuma, mielona 1 g
Przyprawy - pieprz czarny, suszony 1 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Ugotować na parze pokrojony w różyczki brokuł oraz kaszę jaglaną z wodą (bez soli w ilości 2:1). Ugotowany al-dente brokuł rozgnieść oraz wymieszać z pozostałymi składnikami (cebula poszatkowana). Uformować 6 kotletów i piec w piekarniku bez dodatku tłuszczu przez 10-15 minut w temp 180 stopni (kotlety mają stwardnieć bez przypalenia powierzchni).



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB