Przepisy

Data dodania: 2016-05-16         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kotlety mielone

Kotlety mielone
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1848
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 462
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.06 zł
SKŁADNIKI:
Wieprzowina, mięso mielone 500 g
Cebula 150 g (1 x dużej wielkości)
Bułka zwykła 80 g (1 x sztuka)
Jajka kurze, całe 50 g (1 x dużej wielkości)
Bułka tarta 50 g
Mąka ziemniaczana 15 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, tłuszcz do smażenia

 

SPOSÓB WYKONANIA:

Bułkę namoczyć. Umyte mięso wraz z odciśnięta z wody bułką i cebulą zemleć. Dodać jajko, sól, pieprz, mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Najlepiej wyrabiać ręką. Formować podłużne lub okrągłe kotleciki, obtaczać je w tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB