Przepisy

Data dodania: 2011-12-15         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Krem migdałowy z warzywami

Krem migdałowy z warzywami
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 592
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 148
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 20.14 zł
SKŁADNIKI:
Mleko migdałowe, bio 800 g (4 x szklanka)
Por 150 g (0.5 x sztuka duża)
Seler korzeniowy 100 g (0.5 x mała sztuka)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Pietruszka, korzeń 80 g (1 x średnia sztuka)
Mąka pszenna biała 30 g (3 x łyżka)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
lubczyk, pieprz biały, sól, papryka chilli
SPOSÓB WYKONANIA:
Warzywa umyć, obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy i gotować aż zmiękną. Mąkę wymieszać dokładnie z mlekiem migdałowym i wlać do gotujących się warzyw. Gotować aż zgęstnieje dobrze mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać natką pietruszki i podawać z grzankami.
UWAGI:
Mleko migdałowe można zrobić samemu w maszynie do robienia mleka roślinnego lub miksując na gładko namoczone wcześniej i obrane migdały (100g) z letnią wodą (ok. 2 szklanki). Krem migdałowy można przygotować również na słodko.


Skomentuj (0)

  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-10-12 09:11
    raczej nie dla mnie
  • Iza Iza 2012-08-19 12:35
    ciekawe..

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB