Przepisy

Data dodania: 2011-10-18         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Krupnik z pęczaku

Krupnik z pęczaku
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 2634
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 439
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 31.86 zł
SKŁADNIKI:
Ziemniaki średnio 540 g (6 x dużej wielkości)
Kasza jaglana 300 g
Kurczak brojler, skrzydło ze skórą 300 g
Pietruszka, korzeń 240 g (3 x średnia sztuka)
Marchew 135 g (3 x średnia sztuka)
Seler naciowy 135 g (3 x łodyga)
Grzyby shiitake, suszone 80 g (4 x garść)
Pietruszka, natka 36 g (6 x łyżeczka)
Masło 30 g (6 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Kaszę opłukać, następnie zalać 7 szklankami zimnej wody. Grzyby oraz skrzydełka opłukać i wraz z masłem dodać do kaszy.

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce do jarzyn. Por oczyścić, opłukać i cienko pokroić. Gałązki natki umyć i wraz z warzywami włożyć do gotującej się kaszy. Gotować 20 minut, potem wyjąć mięso i grzyby. Mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki. Grzyby pokroić w paski. Przyprawić solą oraz pieprzem. Przygotowane składniki włożyć z powrotem do zupy. 

Zupę rozlać do talerzy i posypać natką pietruszki.

 



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-02-20 13:58
    nie jadłam krupniku z grzybami

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB