Przepisy

Data dodania: 2016-05-15         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kukurydza na słodko

Kukurydza na słodko
Pora dnia: Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1348
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 337
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 32.31 zł
SKŁADNIKI:
Kukurydza, kolba 1160 g (4 x sztuka)
Masło 20 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

cukier lub sól - szczypta

 

SPOSÓB WYKONANIA:

Młodą kukurydzę obrać z liści, opłukać, zalać wrzącą wodą, gotować ok. 45 min. Pod przykryciem. Następnie odcedzić, wyłuskać ziarna, włożyć do naczynia razem z masłem, chwilę podusić, posypać cukrem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB