Przepisy

Data dodania: 2011-05-17         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kurczak z bakłażanem

Kurczak z bakłażanem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 704
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 352
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 16.33 zł
SKŁADNIKI:
Bakłażan 300 g (1 x sztuka)
Kurczak brojler, pierś bez skóry 200 g (1 x sztuka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Ryż brązowy 100 g (1 x paczka)
Olej rzepakowy, uniwersalny 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
szczypta curry, posiekana natka pietruszki, pieprz, sól
SPOSÓB WYKONANIA:

Bakłażany upiec w piekarniku, zdjąć skórę, miąższ drobno posiekać, dodać olej i posiekaną cebulę. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do gotowania ryżu dodać przyprawę curry. Wymieszać kurczaka z miąższem bakłażana, ryżem i pieprzem. Gotowe danie posypać obficie natką pietruszki.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-02-20 13:54
    na pewno smaczne

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB