Przepisy

Data dodania: 2011-10-19         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Kurki z fasolką szparagową

Kurki z fasolką szparagową
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 800
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 400
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Dla diabetyków, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 17.44 zł
SKŁADNIKI:
Fasola szparagowa 360 g (4 x garść)
Kurka (pieprznik jadalny), surowa 324 g (6 x szklanka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Oliwa z oliwek 55 g (5.5 x łyżka)
Masło 10 g (1 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

30 dag fasolki szparagowej ugotować w osolonej wodzie. 30 dag kurek umyć i osuszyć. Cebulę i 2 ząbki czosnku posiekać, zeszklić na oleju wymieszanym z masłem. Wrzucić kurki, smażyć, aż odparują, przykryć i dusić 10 min na małym ogniu. Wymieszać z fasolką.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-02-18 15:11
    i gdyby te kurki tanie były
  • Marzenna Marzenna 2012-09-05 07:49
    nawet tylko ,żeby te kurki były cały rok

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB