Przepisy

Data dodania: 2013-06-07         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Łazanki z kapustą i pieczarkami
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1768
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 442
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.58 zł
SKŁADNIKI:
Kapusta biała 2250 g (0.5 x główka duża)
Pieczarka uprawna 250 g (0.5 x opakowanie)
Makaron łazanki 250 g (2.5 x szklanka)
Cebula 220 g (2 x średniej wielkości)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól,

SPOSÓB WYKONANIA:

Kapustę drobno posiekać, przepłukać wodą i gotować w lekko posolonej wodzie 5 minut, następnie osączyć z wody. Cebulę oraz pieczarki obrać i posiekać, następnie przełożyć na patelnię skropioną oliwą z oliwek, dusić kilka minut. Makaron wrzucić na gotującą się wodę i gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić i dodać wraz z kapustą do cebuli oraz pieczarek. Całość dokładnie wymieszać, doprawić przyprawami i dusić kilka minut.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB