Przepisy

Data dodania: 2013-09-22         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Lin w śmietanie

Lin w śmietanie
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie na parze
Kcal: 908
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 227
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 47.79 zł
SKŁADNIKI:
Pietruszka, natka 400 g (2 x pęczek)
Śmietana 18% tłuszczu 220 g (1 x szklanka)
Cebula 150 g (1 x dużej wielkości)
Mąka pszenna biała 80 g (8 x łyżka)
Ocet winny, balsamiczny 21 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

lin 1 kg, pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Lina sparzyć, oczyścić, pokroić na porcje, skropić octem. Utrzeć na tarce obraną cebulę, obłożyć rybę, posolić i odstawić na 30 minut. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni, lina obtoczyć w mące i usmażyć; Przełożyć do rondla, śmietanę rozmieszać z resztą mąki, osolić, dodać pieprz i odrobinę wody; zalać rybę. Przykryć i wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Udekorować nacią pietruszki.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB