Przepisy

Data dodania: 2015-01-12         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Łososiowa przekąska

Łososiowa przekąska
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 266
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 133
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.27 zł
SKŁADNIKI:
Marchew 100 g
Ogórek 100 g
Sok z cytryny 100 g
Jogurt naturalny 0% 100 g
Koper włoski, fenkuł 100 g
Jajka kurze, gotowane 50 g (1 x sztuka)
Łosoś, wędzony 50 g (2 x plaster)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól himalajska, czarny pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Marchewkę obieramy i gotujemy na pół twardo. Studzimy. Łososia drobno kroimy, marchewkę, jajko na twardo i ogórka ścieramy na grubej tarce. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy sól, pieprz i koperek. Na talerzu stawiamy obręcz do formowania dań i warstwowo układamy marchewkę, jajko na twardo, ogórka i łososia, lekko przyciskając każdą warstwę. Przed podaniem zdejmujemy obręcz. Polewamy sosem jogurtowym. 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB