Przepisy

Data dodania: 2011-04-19         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Makaron z boczkiem, pieczarkami i brokułami

Makaron z boczkiem, pieczarkami i brokułami
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony, Pikantny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1660
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 415
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 16.24 zł
SKŁADNIKI:
Brokuły 250 g (0.5 x sztuka)
Śmietana kwaśna, light 220 g (1 x szklanka)
Makaron spaghetti 150 g (1 x porcja, wielkości 5 zł)
Pieczarka uprawna 140 g (7 x sztuka)
Wieprzowina, boczek bez kości, wędzony 123 g (3.5 x plaster)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wyłożyć go na płaską blachę, polewając niewielka ilością oliwy. Mieszać, aby się nie skleił i szybko wystygł. Brokuł blanszować 4 minuty we wrzątku, osączyć je i zahartować w zimnej wodzie. Na suchej patelni uprażyć na suchej patelni, dodać oczyszczone, pokrojone pieczarki, mieszając, smażyć 5 minut. Dodać brokuły, mieszając, zalać śmietaną. Gdy śmietana zacznie wrzeć, dodać makaron i podgotować, aż sos się zagęści.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-10-12 07:34
    tez może być dobry

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB