Przepisy konkursowe

Data dodania: 2013-04-20         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zasady:
  • Zarejestruj się na VivaLaVita.pl, dodaj przepis do naszej bazy i zgarniaj abonament na indywidualną dietę!
  • Każdy kto doda przepis wygrywa miesięczny abonament VIP na wybraną DIETĘ!
  • W celu dodania przepisu musisz zalogować się na portalu.
  • Zaloguj się już teraz!

Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą
Autor przepisu: NIUHURU
Ilość głosów: 1
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 614
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 307
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 4.69 zł
SKŁADNIKI:
Szpinak, mrożony 200 g (8 x łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 100 g (5 x łyżka)
Makaron z mąki razowej 90 g (1 x szklanka)
Ser gorgonzola intenso 50 g
Czosnek 5 g (1 x ząbek)
Oliwa z oliwek 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Przy pomocy pędzelka wysmarować patelnię oliwą i poddusić szpinak. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Gdy szpinak nieco zgęstnieje dodać jogurt i pokruszony ser. Podgrzewać mieszając do momentu aż ser się roztop i połączenia się wszystkich składników. Doprawić pieprzem. Gorącym sosem polać makaron. 

UWAGI:

Do przepisu należy wykorzystać makaron razowy - rurki. 



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2013-08-16 07:24
    czy ja wiem

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB