Przepisy

Data dodania: 2013-04-13         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Makaron ze szpinakiem, nasionami słonecznika i mięsem z indyka

Makaron ze szpinakiem, nasionami słonecznika i mięsem z indyka
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1712
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 428
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 24.32 zł
SKŁADNIKI:
Indyk, pierś bez skóry 800 g (4 x sztuka)
Szpinak, mrożony 440 g (2 x szklanka)
Makaron 180 g (2 x szklanka)
Słonecznik łuskany 40 g (4 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, majeranek, bazylia, rozmaryn

SPOSÓB WYKONANIA:

Makaron wrzucić na gotującą się, lekko posoloną wodę i gotować al dente około 30 minut. Mięso umyć i pokroić w pestki, następnie doprawić przyprawami i podsmażyć na złocisty kolor na patelni skropionej oliwą z oliwek. Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć wraz z szpinakiem na rozgrzaną, skropioną oliwą z oliwek patelnię i dusić, mieszając do momentu aż szpinak będzie całkowicie rozmrożony, następnie doprawić. Ugotowany makaron odcedzić, przełożyć na patelnię ze szpinakiem i dokładnie wymieszać, następnie przełożyć na talerze, dodać mięso z indyka i posypać pestkami słonecznika.

UWAGI:

Do przepisu najlepiej użyć makaron razowy \"rurki\".



Skomentuj (0)

  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2013-04-26 08:13
    super
  • Marzenna Marzenna 2013-04-24 08:02
    na pewno dobry

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB