Przepisy

Data dodania: 2013-11-22         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Makaron z groszkiem, pomidorkami i kukurydzą

Makaron z groszkiem, pomidorkami i kukurydzą
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1352
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 338
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 15.24 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor koktajlowy 800 g (40 x sztuka)
Groszek zielony, konserwowy 240 g (16 x łyżka)
Kukurydza, konserwowa 240 g (16 x łyżka)
Makaron 180 g (2 x szklanka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Makaron gotować w lekko posolonej wodzie około 20 minut al dente. Pomidorki umyć, przekroić na pół. Na rozgrzaną patelnię skropioną oliwą z oliwek przełożyć pomidorki, kukurydzę oraz groszek, całość lekko podgrzać, doprawić pieprzem i bazylią. Makaron odcedzić, przełożyć na talerz i polać warzywami.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB