Przepisy

Data dodania: 2012-03-07         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Makaron z jabłkami

Makaron z jabłkami
Pora dnia: Obiad
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 1196
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 299
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.24 zł
SKŁADNIKI:
Jabłko 669 g (3 x duża sztuka)
Makaron świderki fusilli 200 g (0.5 x paczka)
Cukier 30 g (2 x łyżka)
Masło 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

cynamon

SPOSÓB WYKONANIA:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, krócej niż jest napisane na okakowaniu. Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Makaron podzielić na 3 częśći, a jabłka na 2 części. Na spód naczynia dać jedną część makaronu, na to wyłożyć jabłka, posypać cukrem i cynamonem. Taką samą czynność powtórzyć z pozostałymi produktami. Wierzch makaronu można posypać cukrem. Całość piec około 40 minut w 180 stopniach.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-01-06 10:24
    lubię
  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-14 20:47
    Pycha :)
  • asia świerasia świer2012-08-22 21:46
    super

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB