Przepisy

Data dodania: 2011-10-24         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Makaron z krewetkami

Makaron z krewetkami
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1520
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 380
Rodzaj dania: Rybne, Afrodyzjak, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 55.99 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 1000 g (4 x szklanka)
Papryka czerwona 280 g (2 x średnia sztuka)
Krewetki, mrożone 240 g
Makaron spaghetti 200 g (0.5 x paczka)
Marchew 180 g (4 x średnia sztuka)
Groszek zielony, konserwowy 120 g (8 x łyżka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Oliwa z oliwek 40 g (4 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

W wywarze z warzyw ugotować krewetki, tak aby były miękkie. Warzywa marchew, papryka biała i czerwona, umyć pod bieżącą letnią wodą i skroić. Paprykę w paseczki, a marchew w ćwiartki, cebulę obrać i pokroić w talarki. Wszystko razem zasmażyć na oliwie. Przyprawić wszystko do smaku solą i pieprzem. W między czasie ugotować makaron we wrzącej wodzie z dodatkiem oliwy i soli. Na koniec makaron pokroić tak aby nie był ciągnący, położyć na to sos. Podawać od razu po przyrządzeniu.

UWAGI:

Dla ułatwienia można zamiast warzyw dodać po prostu włoszczyznę.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-10-22 16:56
    nie no krewetek nie lubię
  • asia świerasia świer2012-09-02 22:52
    fsjne

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB