Przepisy

Data dodania: 2014-04-26         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Makaron z tuńczykiem w sosie paprykowym

Makaron z tuńczykiem w sosie paprykowym
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1270
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 635
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 32.59 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 680 g (4 x średnia sztuka)
Papryka czerwona 230 g (1 x dużej wielkości)
Makaron 180 g (2 x szklanka)
Tuńczyk, w sosie własnym 170 g (1 x puszka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Koncentrat pomidorowy 30% 50 g (2 x łyżka)
Ser gouda 40 g (2 x łyżka, starty)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

papryka w proszku, pieprz, sól, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Makaron gotować w lekko posolonej wodzie około 20 minut al dente. Cebulę obrać i posiekać w kostkę, paprykę umyć, pokroić na kawałki, pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki., pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na patelni skropionej oliwą z oliwek, następnie dodać paprykę i pomidory, całość doprawić przyprawami i dusić kilka minut, podlewając szklanką wody. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i tuńczyka wraz z sosem. Całość dusić jeszcze 3 minuty. Ser zetrzeć na tarce. Gotowy makaron odcedzić, polać sosem z warzywami i posypać serem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB