Przepisy

Data dodania: 2016-05-15         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Marchewka z groszkiem

Marchewka z groszkiem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słodki, Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 636
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 159
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 9.27 zł
SKŁADNIKI:
Marchew 1000 g
Groszek zielony, konserwowy 265 g (1 x puszka)
Masło 20 g (2 x łyżka)
Mąka pszenna biała 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

 

SPOSÓB WYKONANIA:

Marchewkę obrać, pokroić w drobną kostkę, zalać wodą i gotować, dodając sól i masło. Gdy marchewka będzie miękka, dodać groszek. Zagęścić mąką, przesiewając lekko mąkę przez siteczko prosto do marchewki, roztrzepując widelcem tak, aby nie zrobiły się grudki. Na końcu doprawić solą, pieprzem do smaku.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB