Przepisy

Data dodania: 2014-09-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Mielone w sosie koperkowo - pieczarkowym

Mielone w sosie koperkowo - pieczarkowym
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1252
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 626
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.77 zł
SKŁADNIKI:
Ziemniaki wczesne 400 g
Pieczarka uprawna 300 g
Indyk, mięso mielone 300 g
Cebula 140 g (2 x małej wielkości)
Rosół z kurczaka 100 g
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Chleb żytni razowy 80 g (2 x kromka)
Jajka kurze, całe 76 g (2 x małej wielkości)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 40 g (2 x łyżka)
Ser edamski, tłusty 40 g (2 x łyżka, starty)
Mąka pszenna biała 10 g (1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

koperek, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Pieczarki 50g. marchewkę i żółty ser zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa wymieszać z mięsem mielonym, chlebem, jajkiem. Smażyć na łyżeczce oliwy.

Sos:

pieczarki 100g podsmażyć z cebulką na suchej patelni, podlać rosołem. Pod koniec gotowania dodać jogurt naturalny, łyżeczkę mąki, koperek.

Mielone zalać sosem pieczarkowym.

Podawać z ziemniakami.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB