Przepisy

Data dodania: 2013-07-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Mięso z indyka z brukselką

Mięso z indyka z brukselką
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1020
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 255
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 18.44 zł
SKŁADNIKI:
Indyk, pierś bez skóry 800 g (4 x sztuka)
Brukselka 500 g (1 x opakowanie)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)
Sok z cytryny 12 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, przyprawy ziołowe

SPOSÓB WYKONANIA:

Obraną ze zwiędniętych listków i dobrze wypłukaną brukselkę włożyć na gotującą się lekko posoloną wodę i gotować 5 minut, odcedzić w momencie, gdy jarzyna jest jeszcze twardawa. Mięso umyć, pokroić na kawałki, doprawić przyprawami i smażyć na złocisty kolor z obu stron na patelni skropionej oliwą z oliwek. Pod koniec smażenia wsypać na mięso brukselkę, skropić sokiem z cytryny i dusić pod przykryciem, aż brukselka będzie miękka.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB