Przepisy

Data dodania: 2012-05-03         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Mintaj w warzywach

Mintaj w warzywach
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 258
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 129
Rodzaj dania: Rybne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 14.00 zł
SKŁADNIKI:
Filet z mintaja, mrożony 200 g
Pomidor 170 g (1 x średnia sztuka)
Seler korzeniowy 100 g (0.5 x mała sztuka)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Cebula 70 g (1 x małej wielkości)
Pietruszka, korzeń 40 g (0.5 x średnia sztuka)
Pietruszka, natka 12 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

imbir, przyprawa do ryb, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Warzywa obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, a następnie dusić je na małej ilości wody. Cebulę pokroić w półtalarki i dodać do warzyw. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki pokroić w kawałki. Dodać do warzyw. Filety mintaja posypać ulubionymi ziołami, następnie połorzyć je na warzywa i dusić wszystko razem ok. 20 minut. 

UWAGI:

Świeży imbir - zetrzeć na tarce i wymieszać z warzywami.



Skomentuj (0)

  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-11-02 12:11
    Zrobiłam mojemu facetowi i bardzo mu smakowało.

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB