Przepisy

Data dodania: 2016-05-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Naleśniki zielone

Naleśniki zielone
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 812
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 203
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 7.57 zł
SKŁADNIKI:
Szpinak, świeży 250 g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 230 g (1 x szklanka)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Mąka pszenna biała 100 g
Masło 20 g (2 x łyżka)
Cukier 10 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, gałka muszaktołowa 1/2 łyżeczki

SPOSÓB WYKONANIA:

Mąkę, mleko, szczyptę soli, gałkę muszkatołową i topione masło ubić na jednolitą masę i zostawić na 1 godz. Jajka utrzeć z cukrem, dokładnie wymieszać z ubitą masą, dodając umyty, sparzony i posiekany szpinak. Smażyć cienkie naleśniki na patelni posmarowanej lekko tłuszczem. Podawać jako gorącą przystawkę lub danie kolacyjne.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB