Przepisy

Data dodania: 2011-05-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Naleśniki z porem i tuńczykiem

Naleśniki z porem i tuńczykiem
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1788
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 447
Rodzaj dania: Rybne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 30.11 zł
SKŁADNIKI:
Por 600 g (2 x sztuka duża)
Naleśniki 400 g (4 x sztuka)
Ser gouda 200 g (8 x plaster)
Tuńczyk, w sosie własnym 170 g (1 x puszka)
Kukurydza, konserwowa 100 g (0.5 x puszka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Pokrojone w drobne kawałki pory podsmażyć ok. 2 minut na odrobinie oleju podlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem ok 8 minut aż zmiękną i odparuje woda. Zestawić z ognia dodać kukurydzę, tuńczyka odcedzonego z wody i starty żółty ser, doprawić do smaku jeśli trzeba. Na każdym naleśniku kłaść farsz i zwijać krokieta albo rulonik.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-02-16 12:30
    ciekawe jak smakuje
  • Marzenna Marzenna 2012-11-01 10:48
    dziwne, ale może..........?

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB