Przepisy

Data dodania: 2015-11-17         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Omlet z płatkami owsianymi i mozzarellą

Omlet z płatkami owsianymi i mozzarellą
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1136
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 568
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 9.98 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 300 g (6 x dużej wielkości)
Ser mozzarella, z obniżoną zawartością tłuszczu 125 g (1 x kula)
Płatki owsiane 100 g (10 x łyżka)
Olej rzepakowy, uniwersalny 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, papryka czerwona

SPOSÓB WYKONANIA:

Na rozgrzaną patelnię wlać olej. Jajka wymieszać  z płatkami i wlać na patelnię. Smażyć z obu stron do lekkiego zarumienia omletu. Dodać mozarellę na powierzchnię, aby się roztopiła.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB