Przepisy

Data dodania: 2015-05-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Pasta jajeczna z indykiem

Pasta jajeczna z indykiem
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 870
Ilość porcji: 15
Kcal w 1 porcji: 58
Rodzaj dania: Mięsne, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 11.66 zł
SKŁADNIKI:
Indyk, pierś bez skóry 300 g
Jajka kurze, gotowane 250 g (5 x sztuka)
Bułka grahamka 100 g (2 x mała sztuka)
Oliwki zielone, bez pestek 65 g (26 x sztuka)
Ogórek kiszony 60 g (1 x sztuka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, kurkuma, chilli, szczypiorek

SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Kurczaka najlepiej ugotować w wywarze z jarzyn. Następnie odcedzić i ostudzić. Ogórka pokroić w bardzo małą kostkę, oliwki drobno posiekać. Gotowego kurczaka zblendować, dodać pozostałe składniki, doprawić przyprawami i wymieszać. Bułkę posmarować pastą.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB