Przepisy

Data dodania: 2016-02-11         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Pasta z białej fasoli

Pasta z białej fasoli
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak:
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 728
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 182
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 4.00 zł
SKŁADNIKI:
Fasola biała, nasiona suche 100 g (5 x łyżka)
Oliwa z oliwek 30 g (3 x łyżka)
Woda 30 g (3 x łyżka)
Orzechy nerkowca 30 g (1 x garść)
Szczypiorek 10 g (2 x łyżeczka)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Fasolę namoczyć w wodzie przez noc. Odlać wodę, w której moczyła się fasola. Nalać świeżą wodę i gotować do miękkości - około 1 godziny. Po ugotowaniu odcedzić i zostawić do ostudzenia. Fasolę przenieść do miski i dodać pozostałe składniki. Zmiksować składniki na gładką masę dodając niewielką ilość wody. Na koniec doprawić do smaku i dodać posiekany szczypiorek.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB