Przepisy

Data dodania: 2011-10-04         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Piersi z kurczaka

Piersi z kurczaka
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 812
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 203
Rodzaj dania: Dla diabetyków, Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 24.82 zł
SKŁADNIKI:
Kurczak brojler, pierś bez skóry 400 g (2 x sztuka)
Cytryna 130 g (1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 40 g (4 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

zioła różne (według uznania, może to być oregano, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie), sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

W misce wymieszać oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, zioła i cytrynę pokrojoną na cienkie plasterki.
Do marynaty wkłożyć mięso (jeśli piersi są bardzo grube, można je przekroić poziomo na 2 części) i obtoczyć je dokładnie.
Wkłożyć do lodówki na około 2 godziny.
Piersi włożyć na gorący ruszt i piec po kilka minut z każdej strony.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-11-29 10:14
    zawsze smaczne
  • Ewelina Ewelina 2012-10-12 15:41
    mniam mniam
  • Marzenna Marzenna 2012-08-29 14:19
    palce lizać

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB