Przepisy

Data dodania: 2012-12-12         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Pierś z indyka z ryżem brązowym i sałatką z pomidorkami i cebulą

Pierś z indyka z ryżem brązowym i sałatką z pomidorkami i cebulą
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 2132
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 533
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 29.24 zł
SKŁADNIKI:
Indyk, pierś bez skóry 800 g (4 x sztuka)
Ryż brązowy 360 g (2 x szklanka)
Pomidor koktajlowy 240 g (12 x sztuka)
Cebula 220 g (2 x średniej wielkości)
Sałata 100 g
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sół, pieprz, tymianek, majeranek, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż włożyć na gotującą się wodę i gotować około 30 minut. Mięso umyć, doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem i smażyć na złocisty kolor na patelni skropionej oliwą z oliwek. Warzywa umyć, sałatę poszarpać na kawałki, pomidorki pokroić w ćwiartki, cebulę obrać i posiekać w piórka. Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią. Na końcu dodać łyżkę oliwy z oliwek i wymieszać. Ugotowany ryż odcedzić, podawać z upieczoną piersią z indyka oraz sałatką.



Skomentuj (0)

  • Oliwkowa Oliwkowa 2013-01-16 21:01
    ciekawe przepis

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB