Przepisy

Data dodania: 2013-07-22         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Pikantna sałatka ryżowa z bananami

Pikantna sałatka ryżowa z bananami
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Podwieczorek
Smak: Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 984
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 492
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 7.16 zł
SKŁADNIKI:
Banan 240 g (2 x średnia sztuka, bez skóry)
Ryż brązowy 100 g (1 x paczka)
Majonez domowy z olejem rzepakowym 50 g (2 x łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 40 g (2 x łyżka)
Szynka kanapkowa 30 g (2 x plaster)
Seler naciowy 23 g (0.5 x łodyga)
Sok z cytryny 12 g (2 x łyżka)
Przyprawy - curry, proszek 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż gotować w lekko posolonej wodzie około 20 minut, następnie odcedzić. Banany obrać i pokroić w półplasterki. Szynkę pokroić w kostkę. Seler dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Do naczynia włożyć: ryż, banany, szynkę i seler. Polać majonezem zmieszanym ze jogurtem i curry. Całość delikatnie wymieszać. Przed podaniem przełożyć do przygotowanej salaterki.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB