Przepisy

Data dodania: 2011-09-12         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Grillowane pomidory

Grillowane pomidory
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 764
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 191
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Dla diabetyków, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 19.43 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 700 g (1.75 x dużej wielkości)
Bułka tarta 81 g (9 x łyżka)
Oliwa z oliwek 40 g (4 x łyżka)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)
Bazylia, świeża 10 g (4 x liści/-e)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz czarny

SPOSÓB WYKONANIA:

Pomidory pokroić na połówki i łyżką usunąć z nich nasiona. Posolić i uło­żyć je tak, aby mógł z nich spływać sok. Czosnek pokroić w kosteczkę, wy­mieszać z tartą bułką, ziołami, solą, pieprzem i olejem. Doprawić do smaku i otrzymaną masą napełniać pomidory. Pomidory ułożyć w żaroodpornej formie i zapiec na górnym poziomie rozgrzanego piekarnika lub szybko podgrillować w odległości 10 cm od elementu grzewczego.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-12-19 08:18
    czy ja wiem
  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-08 20:50
    no smacznie wyglądają

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB