Przepisy

Data dodania: 2013-07-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Placek z daktyli

Placek z daktyli
Pora dnia: Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania:
Kcal: 2720
Ilość porcji: 8
Kcal w 1 porcji: 340
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 19.99 zł
SKŁADNIKI:
Daktyle, suszone 270 g (6 x garść)
Jajka kurze, całe 176 g (4 x średniej wielkości)
Cukier 150 g (10 x łyżka)
Migdały 120 g (8 x łyżka)
Masło 50 g (5 x łyżka)
Mąka ziemniaczana 30 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę i dodając masło ucierać na puszystą masę. Dodać do niej pozbawione pestek i cienko posiekane daktyle, sparzone, obrane ze skórki i zmielone migdały, a na końcu sztywną pianę z białek, wymieszaną z mąką ziemniaczaną; delikatnie wymieszać. Nałożyć do natłuszczonej tortownicy (20 cm średnicy) i piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.C.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB