Przepisy

Data dodania: 2013-06-17         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Placuszki z truskawkami

Placuszki z truskawkami
Pora dnia: Przekąska, Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1356
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 339
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 21.78 zł
SKŁADNIKI:
Truskawki 750 g (5 x szklanka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 230 g (1 x szklanka)
Jajka kurze, całe 200 g (4 x dużej wielkości)
Mąka pszenna biała 195 g (1.5 x szklanka)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Białka oddielić od żołtek, mąkę z żółtkami, mlekiem i szczyptą soli wymieszać na gładkie ciasto i odstawić na 15 minut. Truskawki umyć pod bieżącą wodą, obrać z szypułek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i lekko wymieszać. Ciasto wylać na patelnię teflonową skropioną oliwą z oliwek i smażyć na złocisty kolor. Na każdy nałożyć  truskaweki i złożyć na pół.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB