Przepisy

Data dodania: 2011-05-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Polędwiczka cielęca

Polędwiczka cielęca
Pora dnia: Obiad
Smak: Słodki, Słony, Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 856
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 214
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 28.22 zł
SKŁADNIKI:
Cielęcina, sznyclówka 400 g
Grejpfrut czerwony 400 g (1 x sztuka, ze skórą)
Pomarańcza 240 g (1 x średnia sztuka, bez skóry)
Ser ricotta light 40 g (2 x łyżka, starty)
Masło 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

4 saszetki herbaty irving tea coctails owoce cytrusowe z nutą imbiru, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Polędwiczki cielęce, natrzeć dokładnie herbatą, oprószyć solą, pieprzem, odstawić na 12 godz. w chłodnie miejsce. Następnie podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni i wstawić na 15 min do piekarnika w temp. 140 st. Owoce pokroić w cienkie plastry, podsmażyć delikatnie na maśle lub przyrządzić na grillu.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-10-12 07:22
    droga i dobra rzecz

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB