Przepisy

Data dodania: 2014-06-26         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Pomidorowe babeczki fasolowe

Pomidorowe babeczki fasolowe
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 474
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 79
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 3.88 zł
SKŁADNIKI:
Fasolka flageolet, konserwowa 250 g
Jajka kurze, całe 112 g
Pomidor, suszony na słońcu w oleju 20 g
Koncentrat pomidorowy 30% 15 g (1 x łyżeczka)
Zarodki pszenne 15 g (3 x łyżeczka)
Siemię lniane 10 g (1 x łyżka)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

1/2 łyżeczki soli, pieprz, suszona bazylia, pikantna papryka

SPOSÓB WYKONANIA:

Fasolę z puszki opłukujemy, osuszamy, wrzucamy do blendera  z resztą składników, dodajemy zmiażdżony czosnek i miksujemy na gładką masę!

Jeżeli używacie blendera ręcznego to polecam wrzucić składniki do wysokiego kubka - ja używam takiego litrowego z miarką - wtedy dużo łatwiej i dokładniej idzie blendowanie :-)

Gotową masę nakładamy do silikonowych foremek i pieczemy w 190 'C przez 25 minut.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB