Przepisy

Data dodania: 2011-11-08         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Pulpety w pomidorach

Pulpety w pomidorach
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Kwaśny, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 319
Ilość porcji: 1
Kcal w 1 porcji: 319
Rodzaj dania: Dla diabetyków, Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 11.24 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 250 g (1 x szklanka)
Indyk, mięso mielone 150 g
Por 50 g (1 x kawałek)
Białko jaja kurzego 30 g (1 x sztuka)
Koncentrat pomidorowy 30% 25 g (1 x łyżka)
Musztarda 20 g (1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)
Otręby pszenne 4 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

mieszanka ziół prowansalskich

SPOSÓB WYKONANIA:

Do mielonego mięsa wrzucić białko i wymieszać. Dodać otręby i musztardę, doprawić przyprawami. Dokładnie wymieszać i uformować kuleczki. Na patelni teflonowej, z rozgrzana oliwą obsmażyć kotleciki. Następnie w tym samym tłuszczu poddusić pory. Dodać koncentrat i pomidory, podlać rosołem i doprowadzić do wrzenia. Do sosu włożyć kuleczki i podgrzać.

UWAGI:

Najlepiej podawać ze świeżymi warzywami, np. surówką z pora i jabłka.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-11-09 04:45
    bardzo dobre

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB