Przepisy

Data dodania: 2012-09-05         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Pulpety z indyka

Pulpety z indyka
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 776
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 194
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 12.81 zł
SKŁADNIKI:
Indyk, mięso mielone 400 g
Cebula 220 g (2 x średniej wielkości)
Jajka kurze, całe 88 g (2 x średniej wielkości)
Bułka tarta 72 g (8 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, pietruszka, majeranek

SPOSÓB WYKONANIA:

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać w misce z mięsem, jajkiem i bułką tartą. Masę doprawić. Formować małe klopsiki i gotować we wrzącej wodzie około 10 minut od wypłynięcia. 

UWAGI:

Danie można podawać z sosem pomidorowym i kaszą.



Skomentuj (0)

  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2012-09-22 10:47
    nie przepadam za indykiem
  • Marzenna Marzenna 2012-09-20 18:58
    fajne danie

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB