Przepisy

Data dodania: 2013-06-07         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Pyszna zupa pomidorowa z ryżem

Pyszna zupa pomidorowa z ryżem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1560
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 390
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.69 zł
SKŁADNIKI:
Włoszczyzna krojona w paski, mrożona 250 g
Mleko spożywcze 1,5% tłuszczu 230 g (1 x szklanka)
Ryż brązowy 180 g (1 x szklanka)
Koncentrat pomidorowy 30% 150 g (6 x łyżka)
Olej sojowy 68 g (5 x łyżka)
Mąka pszenna biała 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, ugotować wywar, odcedzić. Ryż przebrać, opłukać, ugotować około 25 minut w lekko posolonej wodzie. Włoszczyznę przetrzeć lub zmiksować, połączyć z wywarem. Koncentrat pomidorowy rozprowadzić wywarem, dodać do zupy, zagotować. Mąkę rozetrzeć z olejem, rozprowadzić mlekiem, zawiesinę połączyć z śmietaną. Do zawiesiny dodawać mieszając, małymi porcjami letnią zupę, następnie dodawać małymi porcjami gorącą zupę. Zupę połączoną z zawiesiną zagotować. Do zupy dodać ugotowany ryż. Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi w płynie.



Skomentuj (0)

  • Oliwkowa Oliwkowa 2013-06-17 21:19
    Zupę pomidorową można podawać z ryżem lub makaronem najlepiej świderkami bądź prostymi szerokimi gniazdami. Lubiana nie tylko przez dorosłych, ale także przez dzieci dzięki jej słodkiemu posmakowi

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB