Przepisy

Data dodania: 2013-07-09         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Rafaello

Rafaello
Pora dnia: Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 4768
Ilość porcji: 8
Kcal w 1 porcji: 596
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 23.56 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 450 g (9 x dużej wielkości)
Śmietana 18% tłuszczu 440 g (2 x szklanka)
Mąka pszenna biała 260 g (2 x szklanka)
Czekolada biała 200 g (2 x tabliczka)
Wiórki kokosowe 200 g
Cukier waniliowy 16 g (1 x opakowanie)
Proszek do pieczenia 6 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

2 opakowanie bitej śmietany

SPOSÓB WYKONANIA:

Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę z proszkiem. Piec 40 minut w temp. 150 C stopni. Przekroić na pół po upieczeniu.

Masa: Ubić śmietanę według przepisu na opakowaniu, dodać kokos, rozpuszczoną i przestudzoną białą czekoladę. Biszkopty skropić spirytusem i przełożyć masą. Wierzch ozdobić niewielką ilością masy i posypać kokosem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB