Przepisy

Data dodania: 2013-01-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ratatouille

Ratatouille
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 460
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 115
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 30.05 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 680 g (4 x średnia sztuka)
Cukinia 600 g (2 x sztuka)
Papryka czerwona 280 g (2 x średnia sztuka)
Cebula 220 g (2 x średniej wielkości)
Czosnek 20 g (4 x ząbek)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)
Przyprawy - liść laurowy, suszony 2 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

tymianek, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Cebulę obrać i pokroić w krążki, paprykę oraz bakłażany w kostkę, cukinię w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory przełożyć do miski i zalać wrzątkiem, po minucie wyjąć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Na rozgrzaną patelnie z oliwą z oliwek przełożyć cebulę i podsmażać przez chwilę, następnie dodać paprykę i smażyć 5 minut. Po upływnie tego czasu dodać bakłażany oraz pomidory, podsmażać 2-3 minuty, dodać cukinię, czosnek i liście laurowe. Całość doprawić przyprawami i dusić jeszcze przez chwilę.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB