Przepisy

Data dodania: 2013-06-08         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 1116
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 279
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 34.75 zł
SKŁADNIKI:
Mintaj, świeży 800 g
Włoszczyzna krojona w paski, mrożona 250 g
Mleko spożywcze 1,5% tłuszczu 230 g (1 x szklanka)
Żółtko jaja kurzego 34 g (2 x średnia sztuka)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Mąka pszenna biała 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, goździki

SPOSÓB WYKONANIA:

Ugotować wywar z włoszczyzny. Oczyszczoną rybę ugotować w wywarze z warzyw z przyprawami. Po ugotowaniu zostawić w wywarze do ostygnięcia, odcedzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Mąkę rozetrzeć z oliwą i żółtkami, rozprowadzić wrzącym mlekiem, zagotować, dodać sól do smaku. Rybę zalać sosem, zapiec w piekarniku około 30 minut przez 180 st.C. Robę podawać wraz z warzywami.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB