Przepisy

Data dodania: 2012-02-28         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ryby z grilla

Ryby z grilla
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Grillowanie
Kcal: 1896
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 474
Rodzaj dania: Rybne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 23.35 zł
SKŁADNIKI:
Pstrąg, świeży 1000 g (4 x filet)
Masło 20 g (4 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)
Sok z cytryny 12 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

łyżeczka posiekanego koperku i natki pietruszki, liście szpinaku,kapusty lub winorośli, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Rybki skropić sokiemz cytryny, posolić i odstawić. Masło utrzeć z zieleniną, solą i odrobiną pieprzu. Do wnętrza rybwkładać po odrobinie masła i potem każdą zawinąć w liść natłuszczony oliwą. Opiekaćnagrillu przez 25-30 minut. Podawać od razu.

UWAGI:

Zamiast liści można użyć folii aluminiowej.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-01-07 10:11
    uwielbiam tak zrobioną rybkę. sama często robię
  • Iza Iza 2012-08-18 14:47
    No no

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB