Przepisy

Data dodania: 2011-05-17         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ryżowo-szpinakowe kulki

Ryżowo-szpinakowe kulki
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie na parze
Kcal: 872
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 436
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.04 zł
SKŁADNIKI:
Szpinak, świeży 203 g (6.75 x szklanka)
Ryż długoziarnisty 185 g (1 x szklanka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Mąka pszenna biała 13 g (1.25 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

3 łyżeczki nasion kminku, 1/2 łyżeczki chilli, łyżeczka soli, 3/4 pasty ze świeżego imbiru, 3/4 pasty z czosku

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż ugotować. Szpinak drobno posiekać. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Formować kulki. Gotować na parze ok 15 minut.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB