Przepisy

Data dodania: 2016-05-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ryż zapiekany z jabłkami

Ryż zapiekany z jabłkami
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 630
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 315
Rodzaj dania: Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 4.63 zł
SKŁADNIKI:
Jabłko 300 g (4 x średnia sztuka, bez skóry)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 110 g
Jogurt brzoskwiniowy 100 g (4 x łyżka)
Ryż biały 80 g
Masło 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem mleka i soli (można również wykorzystać ryż pozostały z innego posiłku). Jabłka zetrzeć na tarce o dużych otworach. Formę wysmarować tłuszczem, położyć warstwę ryżu, warstwę jabłek wymieszanych z cukrem i powtórnie warstwę ryżu, polać roztopionym tłuszczem i zapiec. Upieczony ryż można polać śmietaną, mlekiem zagęszczonym lub jogurtem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB