Przepisy

Data dodania: 2016-05-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ryż z fasolą, kukurydzą, pomidorami i cukinią

Ryż z fasolą, kukurydzą, pomidorami i cukinią
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1084
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 271
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 40.48 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 680 g (4 x średnia sztuka)
Cukinia 300 g (1 x sztuka)
Fasola czerwona, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Pietruszka, natka 200 g (1 x pęczek)
Cebula czerwona 150 g (1 x średnia sztuka)
Kukurydza, konserwowa 120 g (8 x łyżka)
Ryż brązowy 100 g (1 x paczka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż ugotować al dente. Warzywa obrać, pokroić na kawałki i podpiec na oliwie z oliwek. Gotowy ryż dodać do warzyw, wymieszać, doprawić przyprawami, przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB