Przepisy

Data dodania: 2016-05-15         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 984
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 492
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 7.74 zł
SKŁADNIKI:
Jabłko 500 g
Ryż długoziarnisty 200 g (2 x woreczek)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 100 g
Przyprawy - cynamon, mielony 3 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż ugotować w wodzie (nie solić). Jabłka obrać i pokroić na cząstki (usunąć gniazda nasienne). Podsmażyć z cynamonem do miękkości. Ryż wyłożyć na talerz. Polać go jogurtem i musem z jabłek. Posypać cynamonem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB