Przepisy

Data dodania: 2012-03-15         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami
Pora dnia: Obiad
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 2232
Ilość porcji: 8
Kcal w 1 porcji: 279
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 20.26 zł
SKŁADNIKI:
Jabłko 1338 g (6 x duża sztuka)
Ryż biały 380 g (2 x szklanka)
Cukier 60 g (4 x łyżka)
Masło 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

cynamon

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Ryż podzielić na 3 częśći, a jabłka na 2 części. Na spód naczynia dać jedną część ryżu, na to wyłożyć jabłka, posypać cukrem i cynamonem. Taką samą czynność powtórzyć z pozostałymi produktami. Wierzch ryżu można posypać cukrem. Całość piec około 40 minut w 180 stopniach.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2013-04-09 07:52
    czy ja wiem
  • Kamila K.Kamila K.2013-01-05 10:59
    dobre
  • asia świerasia świer2012-08-22 21:45
    super

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB