Przepisy

Data dodania: 2014-06-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ryż z kalafiorem

Ryż z kalafiorem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 986
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 493
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Dla diabetyków, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.83 zł
SKŁADNIKI:
Kalafior 550 g (0.5 x sztuka)
Ryż brązowy 150 g
Olej rzepakowy, uniwersalny 40 g (4 x łyżka)
Sos sojowy 30 g (2 x łyżka)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)
Przyprawy - majeranek, suszony 1 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

W rondlu do 2 łyżek oleju rzepakowego dodać ząbek czosnku, szczyptę pieprzu; lekko podsmażyć; wsypać ugotowany wcześniej ryż , dodać 2 łyżki oleju , całość wymieszać . Kalafior pokroić na małe kawałki ugotować w małej ilości wody lub na parze. Ugotowany kalafior połączyć z ryżem, dodać majeranek i lekko podgrzać na patelni; do ciepłej potrawy dodać sos sojowy, sól, pieprz do smaku.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB