Przepisy

Data dodania: 2013-12-04         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Ryż z pomidorkami, porem i papryką

Ryż z pomidorkami, porem i papryką
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1008
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 252
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 14.22 zł
SKŁADNIKI:
Papryka żółta 560 g (4 x średniej wielkości)
Ryż brązowy 200 g (2 x paczka)
Por 200 g (4 x kawałek)
Pomidor koktajlowy 40 g
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Warzywa umyć, paprykę pokroić w większą kostkę, pomidorki przekroić na pół, pora posiekać. Ryż gotować w lekko posolonej wodzie około 25 minut, następnie odcedzić. Na rozgrzanej patelni, skropionej oliwą z oliwek poddusić pora, następnie dodać paprykę oraz pomidorki. Całość doprawić przyprawami i podgrzewać przez chwilę. Ryż odcedzić, przełożyć na patelnię, wymieszać z pozostałymi składnikami.



Skomentuj (0)

  • ilona marchelilona marchel2014-01-13 15:47
    przyznam że nigdy nie próbowałam takiego połaczenia ale apetycznie to wygląd i napewno spróbuję odtworzyć te danie u siebie napewno jest pyszne

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB